mandag 7. oktober 2013

Vøri stille lenge nå...

Jeg må først benytte anledningen til å beklage til ivrige lesere det lange fraværet fra bloggen. Forskjellige ting er selvsagt årsak til dette og vil bli behørig nevnt nærmerst kronologisk.
Siste innlegg fra Gubben var så langt tilbake som 24.september. I perioden etter den datoen har ikke akkurat livet stått stille. 

Høstferie
Vi her i Norges mest sentrale ødemark har klart å avvikle høstferien vår, eller "pottitferie" som mange ynder å kalle det, sjøl om de aller fleste i dag ikke har plukka poteter annet enn fra potetkassa på Rema. Her ute hos oss blir nærmest året regnet i før og etter æljjakta og den starter så og si alltid i denne ferien. Pussig spør du meg.

Min pottitferie
Jeg for min del tilbrakte høstferien inne på badet til superdatteren i leiligheten hnnes i Sandefjord. Etter innkjøpet av nevnte leilighet i fjor var både kjøpere og beboer pluss alle andre mer eller mindre involverte enige om at dette knøttlille rommet trengte en kraftig ansiktsløfting. At det skulle ta vel et år før tanke ble omgjort i handling sier litt eller for å si det slik; Der har du meg!

Badet
Minas bad var i utgangspunktet ikke det største. At det i tillegg var bygget i et rdentlig gammelt hus, stoppet ikke Gubben fra å gyve på med stor iver. To gode venner stilte opp med sin ekspertise, Jernmannen Nils Rørlegger og Hans Harley som flislegger. I og med at badet fra før av var av den bittelille sorten, var det et sterkt ønske om ikke å minske volumet på rommet i nevneverdig grad, men etter å ha innhentet eksperthjelp fra elektrikerkompis Høge Frode ble det avgjort at hvis vi skulle legge inn varmekabler måtte det ligge i avrettingsmasse. Dermed ble badevolumet en smule mindre allikevel, men vi vil jo at det skal være forskriftsmessig gjort, så det var ingen vei utenom. VåtromsPer forsikret på forespørsel at sveiset baderomsbelegg fungerer aldeles utmerket som membran og dermed var det bare å sette i gang. 

Fliser
Riving etter plugging av alle rør ble unnagjort søndag morgen etter at lørdagen ble brukt til å komplettere mengde av diverse artikler til flisleggingen. Etter rivingen dukket Hans opp med både matpakker og kaffe da SuperMina ikke hadde tilgodesett den selvlærte pappagunbben med noe særlig med mat. Etter grundig vask og derpå følgende inspeksjon av baderomsbelegget, satte Hans Harley i gang med varmekabler og avretting av golvet. Dette gikk merkelig raskt og Gubben øynet straks muligheten for at dette rehabiliteringsprosjektet ikke ville ta veldig lang tid. 

Tørking
Ovn ble hentet op fra kjellerboden slik at avrettingsmassen skulle få god tørk før flisellggeren skulle komme tibake påfølgende dag. Flisleggeren kom og i løpet av noe som i mine øyne syntes å være meget kort tid var hele golvet bortsett fra dusjnisjen ferdig lagt. Harley-mannen kan anbefales på det varmeste. Deretter var det dags for dusjnisjen som ble belagt med mosaikk pga fallet til sluket. Det er visst slutt på den tiden at sluket er det høyste punktet på golvet! Mosaikken ble perfekt, men da skulle selvsagt flisleggeren himmatt. Da måtte gubben prøve seg på sokkellist. Etter ei stund som føltes lang som et vondt år var da flisene på veggen også festet .... trodde jeg. 

Veggplatene
Veggplatene damene hadde valgt ut var plater med ferdig membran på baksiden. Dette så ut til å være en smal sak, men trur du ikke gubben brukte hele tirsdagen på å få satt på ei plate. Fordømte gamle, skakke hus!!! Ei plate! Nordstugubben var glad han var alene i leiligheten den dagen for å si det sånn. Det var så frustrerende at en telefon til Sinnasnekkeren var svært nær, men jeg slo fra meg tanken da to Sinnasnekkere på tre og en halv kvadrat ikke syntes som noen god idé. 

Bygge opp og rive ned
Uansett, onsdagen kom og hva tror du gubben gjorde? Jo, han rev av den plata han hadde brukte hele den foregående dagen på å få opp, men det skal sies. Det var det som fikk det til å løsne litt. Deretter gikk det slag i slag. Denne dagen ble det en vegg, den neste litt over en vegg, og deretter ble gubben nesten ferdig og han så enden på jobben. Svetten rant og dere som har kjent lukten av gammal gubbesvette vet hvordan det var inne på knøttebadet. Uansett, nå var enden nær og energien var på et rimelig nivå, så da var det bare å begynne montering av det nye baderomsmøbelet. Det ble supert spør du meg. 

Søndag, siste dag
Søndag ble brukt til den siste finpussen mens jeg ventet på Jernmannen og hans rørleggerkunnskaper. Jernmannen hadde tilbrakt lørdagskvelden i hyggelig selskap og var indisponert både før kirketid og ei god stund etterpå. Utpå eftan dukket han opp og igjen var effektivitet det som skiller de som kan sine ting, i dette tilfellet rørleggeren, og de som ikke kan sine ting, i dette tilfellet Gubben. Snart var rørleggeren ferdig og jammen var piffen gått ut av Nordstugubbesnekkerpappaen også. Badet mangler nå bare fuging og et funksjonelt dusjveggsystem. Dermed var også høstferien over også. Ikke noe å si på aktiviteten med andre ord.

Outfiten i høstferien
Som dere motebevisste lesere allerede har forstått, har dagantrekket vært et antrekk dere har lest om før. Buksa har alle dagene vært svart arbeidsbukse fra Gekås i Ullared. Jeg kan nevne at kneputene er modne for utskifting da de, spesielt det høyre, nå har en tykkelse som minner mye om lompene fra Bertas lompebakeri. På overkroppen har det vært forskjellige t-skjorter, men også en dag med singlet. Over t-skjorter og singlet har det vært den samme genseren hele uka, derav den friske lukta. Genseren er en reklamesweatshirt i gult med skrift i rødt og grønt. Den ble i sin tid brukt av gubben som keeperdrakt i håndball! I slutten av uka var genserens grunnfarge ikke akkurat gul lenger for å si det mildt.

Kveldsantrekkene
Så og si hver kveld snyltet gubben seg inn hos snille mennesker for å lauge av seg den verste svettelukta. Etter laging var det så og si hver dag inn i rent undertøy, den ene dagen fra Moods of Norway, den andre dagen fra H&M. Sokkene var både fra Helly Hansen og Ullmax. Sokkene fra Ullmax loer kraftig og det blir liggende igjen store dotter når en legger seg for kvelden. Oventil vekslet gubben på med gensere, både med og uten hette fra Bj Sports. Disse er rimelig pene og for gubben sin del meget billige. Nedentil klarte jeg å dra med meg den av Olabuksene jeg misliker sterkest, men jeg stålsatte meg og tredde den på meg hver eneste kveld. At gubben så ut som en ... ja, gubbe, fikk ikke hjelpe. >For å toppe det hele, var skinnjakka god å ha. Alt i alt kan vi si at noen moteferie har det ikke vært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar