tirsdag 24. september 2013

I'm bækk!

Etter ei altfor travel tid, er jeg tilbake for fullt. Denne gangen er det dog med litt undertrykt vrede. NSB! Takk skal du ha! Buss for tog er sikkert OK, men det hadde vel vært kjekt med litt informasjon. Himturen ble ikke den positive opplevelsen den kunne ha vært etter to runder md buss for tog og dobelt så mange lesseprosesser. Arbeidsdagen i går var ikke den mest effektive og all righte jeg har hatt for å si det sånn. Å bruke kollektivt transportmiddel blir i hvert fall ikke førsteprioritet etter denne turen.

mandag 16. september 2013

En stor sjaffør!

Dagen
Dagen har vært av det hektiske slaget. Eleven i 10.klasse er i gang med prosjektet "Fra 2D til 3D" og da blir det en del som trenger en hjelpende hånd. Båndsaga fikk i dag kjørt seg ganske godt og det uten av noen fingrene var borte i sagbladet, noe fingrene forøvrig har vært tre ganger før. Det blir det en del blodsøl av, så det er like greit å holde fingrene unna der. Ellers var det den kalde krigen og Cuba-krisen som stod i fokus i dag. Et meget lydhørt publikum gjør at en blir inspirert til å dele kunnskap, men moro blir det nok aldri for mine elever!
Etter jobben bar det avgårde til Hønefoss eller Chockenfalls som enkelte vittige sjeler også kaller det, eller var det nynorsk?. Samboerne fra Geilo, Even og Mattis, fant ut at det var like greit å komme til Aurskog for å gjennomføre de siste øktene før Sommer-NM i skiskyting i Mo i Rana til helga. Hyggelig syns både husfruen og jeg, sjøl om det ble en god kjøretur tur retur Hønefoss og Ringerike. Det er forresten denne turen tittelen henspiller på. På hjemveien hadde vi en liten pitstop på Esso'n på Jevnaker. Der selges det Soft-is. Dette hadde blogger'n oppfattet på ditoverturen og valgte da å legge stoppen dit. Det er den største soft-isen jeg noen gang har sett. Jeg mener bestemt jeg ikke ble ferdig med den før nærmere Nannestad. Det sier vel det meste om størrelsen på den.
Vel hjemme hadde husfruen disket opp med middag til seg selv og oss tre kara. De utøvende idrettsmennene hadde bestil kyllingbryst, ris og bretagnesaus. dette smakte så godt som det høres ut. Bloggeren for deretter ut for å utnytte det siste dagslyset til å gjøre noe med den digre åpningen på Vedskjulet. Det ble med å skru opp fire kroker som skal danne grunnlaget for en egenkomponert "dør"-løsning. Time will show om det blir en suksess. Sjansen er vel stor med tanke på andre prosjekter bloggeren har vært borti, at suksessen blir begrenset. Hvis lykken står den kjekke bi, vil det muligens bli et resultat på det i morgen.

Outfit(Påkledning)
Dagens outfit har vært av det trauste og kjedelige slaget. Igjen bestod det av jeans fra Henry Choice og piquet-skjorte fra Adidas. Utenpå ble det den svarte skinnjakka som jeg egentlig er ganske glad i og på toppen en surfecaps innkjøpt i Portugal sommeren 2012. På beina ble det i dag et par svarte jodphurs, mest av fornuftshensyn pga dagens vær. Dette antrekket kan synes noe gammelmodig og det var også følelsen jeg fikk da jeg tilfeldigvis så meg i et speil på jobben i dag. Intet vakkert syn, men et syn av en gubbe på vel femti. Dett er jo reel alder, men ønsket er jo at en skal se litt freshere ut enn sin virkelige alder. Skal gjøre et seriøst forsøk på å komme bedre ut av outfit-situasjonen i morgen. Etter middagen ble det på med arbeidsklærne nok en gang. Der er det ikke mye krativt å skrive hjem om for å si det mildt. Den samme buksa fra Ullared, ei gammel t-skjorte fra Heimevernsdagene og en sweatshirt fra Umbro, blå sådan. Skoa var de utslitte fra Salomon som jeg egentlig lurer på å gi en liten shining ved en passende anledning. Hælen er så dårlig at jeg mister skoen ved minste feilskjær. Det kan være ubehagelig hvis feilskjæret f.eks. skjer i nærheten av et vasshøl e.l.

Kvelden
Som dere skjønner blir kvelden tilbrakt i sofaen foran tv'n med edb'n på fanget. På fjernsynet flimrer Liverpools bortekamp mot Svanesjøen over skjermen. Første omgangen var av det forrykende slaget. Andre omgangen virker til ganske ok, men ikke av samme kaliber som første. Nei, it's time to say enough is enough. Vi sjåast!

torsdag 12. september 2013

Natten er ennå ung...

Tanker..
Ofte er det my en lurer på her i livet. Jeg for min del lurer på mye rart, spesielt om kvelden virker det som. Da tenker jeg at dette må jeg slå opp. eller google, eller noe lignende når jeg står opp neste morgen. Da kan du være rimelig sikker på at det er glemt når en våkner neste morgen. Antageligvis er det derfor jeg sitter her før seks på morgenen og skriver dette. Ikke det at jeg lurer på noe akkurat nå, neida, heller motsatt. Jeg er helt tom i hodet på dette tidspunkt av døgnet. Hvis jeg skulle ha vondt i hodet på denne tiden, kan du være sikker på at det er fantomsmerter!

Gjøremål
Gårsdagen var en skikkelig hektisk dag på jobben med to forskjellige klasser i Kunst og håndverk og ei gruppe i Engelsk fordypning. Den ene k&h-klassen var en åttende-klasse som fikk tilbakelevert sitt første prosjekt med sine første skikkelige karakterer. Jeg brukte nøyaktig to klokketimer på å levere tilbake arbeidene med diskusjon og forklaring på hvorfor karakterene ble som de ble. Jeg tror elevene lærer mer om hvordan de skal forbedre seg på denne måten enn om jeg skriver en halv epistel til hver.
Ellers er det stort sett alltid like trivelig på jobben. Ekstremt mye gode kolleger med mye humor lagret. Også eleven synes å utvikle forståelse for humor, men det har muligens en sammenheng?

Outfit(Påkledning)
Gårsdagens outfit var en ren fallit-erklæring. Jeg hadde på meg lange bukser! Jeans fra Henry Choice, også kalt ola-bukser av oss som er en smule eldre, piquet-skjorte fra Kappa, også kalt tennis-skjorte av oss som fremdeles er en smule leldre, og svart skinnjakke, kalt skinnjakke av stort sett alle tror jeg?. OK på morgenen, men altfor mye utover dagen.

OSV...
Utover dagen i dag tror jeg det blir arbeidet i lavt tempo. Det jeg vet, er at jeg må innom Ottar i bakken og kjøpe noen skruer til takplatene. På samme turen regner jeg med at jeg svinger innom hallen og snauser en halv kopp kaffe. Hvis jeg er skikkelig flink i dag, kan det hende at alle takplatene kommer på vedskjulet, noe som forøvrig ikke hadde gjort noe. Jeg vurderer sterkt om jeg skal skru på de overskytende platene som vegg når jeg er ferdig med taket. Det blir i så fall på baksiden slik at det blir veldig lite synlig. Jeg skal tenke litt mer på saken før jeg bestemmer meg helt. Det er også mulig Stigaen må luftes i dag. Plenen gror skikkelig  på enkelte steder slik at en runde med gressfrisøren sikkert ikke hadde gjort noe. Nei vi får se....

onsdag 11. september 2013

Good old gammel nok

Dagen i dag
Hvaler i september er slett ikke ille. Ikke en bil på parkeringsplassen og helt stille. Dagens dont var å prøve å få ferdig det påbegynte fra før i sommer, men akk, heller ikke denne gangen stod arbeidsmengde og tidsberegning i stil. Fremdeles mangler det å slenge opp kassebord og litt innkassing av noen stolper, men bygningen kan gå "off season" trygt i møte. Sjøl om det "utrente" øye nok ikke vil se stor forandring, har både byggherren og den ufaglærte håndverkeren, meg, stått på i hele dag, fra tidlig morgen til det begynte å mørkne. Vi syns det ble fint! Tittelen henspiller dermed på hvordan kroppen kjennes på det nuværende tidspunkt. Rimelig lemster for å si det sånn.

Mat
Dagens meny har bestått av frokost: brødskiver med salami, prim og flykræsj. Lunsjen var stort sett ganske lik bortsett fra at rekkefølgen på brødskivene ble byttet om litt for variasjonens skyld. Middagen var grillpølser og oppvarmede gratinerte poteter med ketsjup og pølsesennep. Dette smakte fortreffelig. Drikke til alle måltidene var skummet melk, Til frokost og lunsj fra Tine og til middagen fra Q-melk. Jeg syns det er viktig å ikke favorisere for mye. Ettter at jeg kom hjem hadde husfruen mekket seg fiskesuppe som jeg også ble tilbydd, men jeg var ikke i fiskehumør i kveld, så det ble ferdigpizza av typen COOP selger til underpris. Helt OK spør du meg og helt sikkert verd ti kroner. 

Outfit (påkledning)
Som dere sikkert skjønner har dagens outfit vært av det praktiske slaget. Arbeidsbuksa fra Ullared dugde like bra på Hvaler som i Haugkroken. Deilig med klær som fungerer ved flere anledninger. Oventil hadde jeg i dag en snekkervest fra Bekken & Strøm. En virkelig praktisk sak med rikelig med lommer, knapper og hemper, slik at en kan ha med seg nærmest alt det en måtte trenge til den jobben man skal gjøre. Begge delene er selvsagt i svart.

tirsdag 10. september 2013

Hvalertur på gang

Etter en helt OK dag på jobben hvor fokus var på gruppebygging i Informasjon og medier og Den kalde krigen i samfunnsfag, går turen straks til Kirkøy på Hvaler for å fullføre sommerens byggeprosjekt for Hadelandskompisen med frue og barn. Kun finpuss står igjen før en kan si seg fornøyd med framgangen der nede i sommer.
DAgens outfit var den samme kortbuksa og de samme sandalene, men t-skjort denne gangen var ei fra Midtsommertravet på Leangen. Hvit bunn med blått og oransje(igjen). Utenpå var det en hettegenser VAGs GTI-collection. Slett ikke verst om jeg skal si det sjøl. Det blir nok en andre outfit i dag også, og den blir nok også veldig lik gårsdagens andre outfit.
DAgens sykdom er heller ikke mye å skrive hjem om. Kanskje en smule urolig i magen hvis jeg kjenner riktig godt etter. Ikke urolig nok kanskje hvis en ser på den digitale badevekta på badet som til stadighet bikker 0,1 tonn. Skulle vel egentlig gjerne vært ned på femivekt, altså under den magiske 0,1-tonnsgrensen.
Prøvde også å få inn noen bilder fra telefonen og inn på denne bloggen i dag, men mine evner inne EDB og telefoni er sterkt overdrevet og må nok vente en stund. Vi får klare oss med det skrevne ord enn så lenge.
Nei, nå står pakking av snorkemaskin og arbeidsklær for tur og muligens også en matbit. DVS muligens, tallerkenen står rett foran meg. Det er to brødskiver med ei kjøttkake på hver skive. Pent dandert med noen skiver sylteagurk, litt remulade! og noe baconbøss fra panna. Sikker på at det smaker mer enn godt nok.
Det får holde!
Talast.

mandag 9. september 2013

En gang må være den første

Jeg tenkte den gang det begynte med EDB og sånt at det var intenting for meg. Så feil kan en ta. Ikke at jeg er blitt noen ekspert. Så langt derifra, men det kunne jo være gøy å prøve seg på en blogg der en kan skrive om løst og fast og glede noen og ergre langt fler. Jeg har lest noen blogger opp igjennom og det det skrives om er jo så mangt. Jeg tror dette sikkert blir en tradisjonell en med "outfits", gjøremål og sykdommer på lik linje med alle andre.
Dagens gjøremål bortsett fra en flott arbeidsdag, har vært å varme opp rester og gafle i seg dette, før turen gikk ut for å jobbe med vedskjulet. Dette er et bygg som så langt umulig kan ha kostet mer enn noen hundrelapper og ser ut deretter. Byggingen nårmer seg slutten og dagens arbeid bestod i år legg/skru på noen fler takplater. De jeg hadde liggense var selvsagt ikke lange nok, så jeg måtte måle litt og kappe dem med vinkelsliperen. Det ble slett ikke verst om jeg skal si det selv og som kjent er selvskryt noe som kommer fra hjertet, så det skal en høre på. I dag klarte jeg å legge to bredder før jeg ikke orket mer. Svetten silte og blodet rant, for stålplater skåret med vinkelsliper kan være sylskarpt, så også disse. I tilleg begynner det å bli smått med farmerskruer, men en kompis av meg påstår at de bare koster ca femti øre stykket, så jeg skal vel koste på meg noen til slik at jeg blir ferdig med taket, Antageligvis en gang til uka eller noe. Da står det bare igjen å slenge på noen vindskier og vannbrett før jeg sier meg fornøyd med bygget for høsten. 
Dagens oufit kan som dere skjønner deles i to da vi snakker betalt arbeid og hobbyjobbing. På jobben i dag ble det sandaler og kortbukse med en langermet genser type trening fra Bj-sport. Denne genseren er i svart med oransje sømmer noe som passer perfekt til klokka jeg fikk da jeg nylig rundet femti. På ettermiddagen skiftet jeg til ei reklame-T-skjorte i svart med teksten Farris på venstre side av brystet. Buksa var ei arbeidsbukse med kneputer innkjøpt for en slikk og ingenting på Gekås i Ullared i sommer. Skoene var noen lettere utslitte Salomon fritidssko.
Når det gjelder sykdom er det heller lite å melde. Den posten tror jeg at jeg lar ligge til det dukker opp noe spennende som håravfall eller neglesopp.
Dermed avsluttes tidenes første blogging fra min side og jeg kommer plutselig tilbake!